Táplálkozás
2017. okt. 14.

Színes mini palacsinták

Az őszben számomra a legszebb a színek kavalkádja. A különféle színekben pompázó levelek, ahogy a lágy őszi napsütés megvilágítja őket. Az édes narancs színű sütőtök, a friss és harsogóan lila cékla gumók, a gyönyörű piros és lédús almák…
Nem csak a színe szép, hanem az íze is isteni

Azon felül, hogy szépek, kiváló tápanyag források is. Tele vitaminnal és energiát adó szénhidráttal.

Ne essünk abba hibába, hogy egyoldalúan használjuk fel ezeket a rendkívül finom alapanyagokat.

Itt van például a cékla. Többnyire az ecetes-cukros savanyúság formájában ismerjük, pedig sülve köretként, vagy sütemények alapanyagaként is tökéletes, és így még azok is megbarátkozhatnak vele, akik egyébként idegenkednek tőle.

A következő hetekben ezekkel az őszi zöldségekkel készült finomságokat mutatok, természetesen egészséges alapanyagokkal készítve.

Elsőként jöjjön tehát:

Színes mini-palacsinták

10 dkg puhára sült (ha lehet héjában, esetleg főtt) cékla

2 db tojás

1 dl rizs vagy kókusztej

10 dkg sült sütőtök

2db tojás

1 dl rizs vagy kókusztej

Liszt (Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt, barna rizsliszt, zöldbanánliszt vagy boltban vásárolt magas rosttartalmú lisztkeverék)

Egy csipet só

Egy csipet szódabikarbóna

Pici almaecet



Vaníliás pudingpor

Rizs vagy kókusztej (aki fogyaszt tejet, használhatja, esetleg tejszín)

Két külön edényben dolgozunk. A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a “tejet” a szóda bikarbónát és az alma ecetet, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk (a használt lisztek típusa nagyban meghatározza azok mennyiségét, ezért mennyiséget nem adok meg hozzá)

A masszából kis köralakú mini-palacsintákat sütünk. A vaníliás pudingport a rizstejjel a használt édesítővel (eritrit, szőlőcukor, glicin) megfőzzük. A palacsintákból tornyot építünk, a puddinggal és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!