Táplálkozás
2018. jan. 29.

Édesburgonyás tojáskrém

Imádom a tojás krémet! Imádom az édesburgonyát! Miért ne egyem őket együtt? Merült fel bennem a kérdés.

A legjobb recepteket mindig az improvizáció és a kényszer szüli. Ebben az esetben is így volt, hiszen az itthon fellelhető hozzávalók kötötték a kezem.

Isteni vacsora kerekedett a párosukból! Legyetek bátrak és variáljátok az összetevőket!


Hozzávalók:


10 db főtt tojás

1 db közepes fehér húsú, sütőben sült édesburgonya

fokhagyma

tejföl

citromlé


A hozzávalókat egyszerűen egy botmixer segítségével krémes állagúra mixeltem. A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint, illetve a megfelelő krémes állag eléréséig adagoltam.


Tálaláskor sütöben sült lila, és sárga húsú édesburgonyát felszeleteltem, és arra halmoztam a tojáskrémet.
Sok zöldséggel, füstöltsonkával isteni vacsora!

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!