Táplálkozás
2018. dec. 30.

Káposztás-édeskrumplis pogácsa

A liszteket és a zsiradékokat a sóval elmorzsoltam, majd ebbe került a puhára főtt és kihűlt édeskrumpli.
Az édeskrumplit vagy héjában főzd meg, vagy párolóban párold puhára, hogy ne legyen túlságosan nedves.
Majd ment hozzá a tojás, a felfuttatott élesztő és annyit tejföl, hogy gyúrható tésztává álljon össze. Addig gyúrtam, dagasztottam, míg a kezemre már nem ragadt a tészta. 
Kelesztőtálban kelesztettem. Ezután nyújtottam ki kb fél cm vastagra és a tészta felére rásimítottam a kihűlt káposztát.
Hajtottam rajta egyet, majd újra kinyújtottam. Erre került még egy réteg káposzta, hajtás és nyújtás. A hajtogatást nem vittem túlzásba, tudom megvan ennek a technikája, de őszintén szólva nem követtem. 
Tojással lekentem, sajttal megszórtam, szaggattam, mégegyszer kelesztettem és megsütöttem.

Ez a tészta jó nagy adag, ha nem vársz vendégeket, vagy nem mész vendégségbe, nyugodtan el is felezheted az adagot :-)

Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:
 
1 kg liszt (25 dkg búza, 50 dkg zab, 20 dkg rizs és 5 dkg zabrost)
10 dkg libazsír
20 dkg vaj
kb. 4 evőkanál tejföl
1 tojás
3 közepes fehér/sárga húsú édeskrumpli 
4 dkg élesztő
fél dl langyos rizstej
cukor az élesztő felfuttatásához
1 kis fej káposzta reszelve dinsztelve
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!