Táplálkozás
2018. márc. 27.

Húsvéti csibécskék

Már-már hagyományosnak mondható és minden Húsvétkor elkészülnek ezek a kiscsibék :-)
Húsvéti tojáscsibék

Nem is adok meg igazán mennyiségeket és az összetevők listája se kösse a kezed. Tulajdonképpen tehetsz bele bármit, amit szeretsz, ami otthon van. Szóval az elkészítésnek csak a képzelet szab határt.
A gyerekek imádni fogják megenni és elkészíteni is, kicsit szöszmötölős, de ilyenkor engedjük meg magunknak.

Hozzávalók:

keményre főtt tojás
natúr, vagy tormás sajtkrém
kevés majonéz, mustár
újhagyma
só, bors
madárbegy saláta

Díszítéshez:
szeletelt sajt
répa
sáfrányos szeklice
egész fekete bors


A megpucolt főtt tojások laposabb oldalát levágjuk, és a tojások sárgáját óvatosan eltávolítjuk.
Elkészítjük a tojáskrémet. A tojások sárgáját a többi hozzávalóval aprítógépbe tesszük és simára turmixoljuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl lágy a krém. Ha még is úgy alakul, kevés zselatinnal fixálhatjuk. 

A szeletelt sajtból pogácsa szaggatóval kis köröket szaggatunk és félbe vágjuk, ez lesz a csibe szárnya. A répát mepucoljuk és vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket 4 körcikkbe vágjuk. Ez lesz a csibe csőre. Előkészítjük az egész szemes borsot, ez lesz a szeme, és a sáfrányos szeklicét, ez lesz a taraja.
A tojáskrémet habzsákba töltjük és a csibéket megtöltjük és "csibésítjük" :-) , majd egy salátával bélelt tálra állítjuk öket. 

Jó kézműveskedést és jó étvágyat!
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!