Táplálkozás
2018. jún. 06.

Epres-fehércsokis-ricottás piskóta tekercs

Igazán mutatós, guszta, egyszerű és egészséges süteményt sütöttem. Igen! Ez minden egyben! :-)
Könnyed nyári sütemény

A piskóta zabliszttel készült, édesítésnek szőlőcukrot használtam. A ricottától fehérjedús és könnyed lesz a sütemény.
Nem kell az eperhez ragaszkodni az elkészítésekor! Bármilyen szezonális bogyós gyümölccsel biztos lesz a siker!

Hozzávalók:
A krémhez
30 dkg eper (áfonya, málna, ribizli akár vegyesen)
2 doboz ricotta
1 csomag zselatin fix
vanília
2-3 evőkanál szőlőcukor
csipet só
fél tábla apró darabokra vágott fehércsoki

A piskótához
4 tojás
4 evőkanál zabliszt
1 evőkanál kókuszolaj
szőlőcukor ízélés szerint
csipet só
csipet szódabikarbóna
1 mokkáskanál rizsecet vagy citromlé

A piskótához a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kevés cukorral és az ecettel kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk és óvatosan a fehérje habhoz forgatjuk. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát elkeverjük és kanalanként a habbal összeforgatjuk. A tepsiben elsimítjuk, majd kb 10 perc alatt készre sütjük. A krémhez az epret megtisztítjuk és kockára vágjuk. Az összes hozzávalót kikeverjük, végül hozzáadjuk az epret és a csokit, amivel már csak keveset keverjük, hogy ne törjön. A kihűlt piskótát ezzel a krémmel kenjük meg és tekerjük fel, viszonylag szorosan.
Tálalás előtt néhány órát érdemes hűtőben tárolni.
Friss gyümölccsel tálaljuk!
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!