Táplálkozás
2018. ápr. 19.

Répafasírt zöldséges bulgurral

A húsmentességet húsvétkor sem törtem meg, így már két hónapja, hogy egyáltalán nem ettem.   Ez az ebéd is igazán finom és laktató lett. Ha nem is eszünk teljesen húsmentesen, abba biztos vagyok, hogy érdemes csökkenteni a húsfogyasztást és több húsmentes napot is beiktatni a heti étrendünkbe.
Répafasírt zöldséges bulgurral

Répafasírt


sárgarépa

puffasztott quinoa  (zabpehellyel is jó)

rizsliszt

tojás

hagyma

fokhagyma

só, bors, majoranna, vegamix, pirospaprika


Zöldséges bulgur

bulgur

répa

kukorica

cukkini

kelbimbó

hagyma-, fokhagymapor, vegamix, só


A répafasírthoz a sárgarépát apróra lereszeljük, és a szokásos módon, mintha húsos fasírtot fűszereznénk befűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást, a quinoát és a lisztet. 10 percet állni hagyjuk. Az állaga akkor jó, ha könnyedén formázható pogácsákat tudunk gyúrni.

Forró serpenyőben készre sütjük.


A zöldséges bulgurhoz a megtiszított, felaprított zöldségeket kevés kókusz olajon lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a megmosott bulgurt. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára főzzük.


Egyszerű, finom és laktató. Jó nagy adag salátával fogyasszuk.

Jó étvágyat!

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!