Táplálkozás
2018. márc. 25.

Édesburgonyás-gombás rakottas

Manapság főétkezést sokszor el sem tudunk képzelni hús nélkül. Ez az étel is egy szuper alternatíva, ha kicsit szeretnénk az elfogyasztott hús mennyiséget csökkenteni.
Egyszerű és nagyon finom ebéd a gombás-édesburgonyás rakottas

Szokás szerint egyszerű, bár a burgonyák előfőzést igényelnek, de ha a megfelelő előkészületeket megtettük, gyors is. Alapvetően egyébként az alapanyagoknak csak a képzelet szab határt, cukkinit, padlizsánt, répát, fehérrépát, tehát alapvetően bármit használhatunk. Hozzávalók:
Sárga vagy fehér húsú édesburgonya
gomba

rizstej
zabliszt
fokhagyma
mozzarella
sajt


Az édesburgonyákat előfőzzük. Ha kihűlt a gombákkal együtt megtisztítjuk, felszeleteljük. Kivajazott és kilisztezett sütőedénybe rétegezzük a zöldségeket. A lisztet kevés vajon megpirítjuk és rátesszük az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, majd felöntjük a rizsitallal. Az így főzőtt mártással öntjük le a zöldségeket. A tetejére reszelt mozzarella sajtot szórunk, és pirosra sütjük.
Sok salátával tálaljuk.
Természetesen köretként is megállja a helyét.
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!