Videók
2017. jan. 29.

Haránthas program 1. rész

Nekem viszonylag sok időbe telt, míg rájöttem, hogy a “brutálkodás” mellett (előtt) mennyire fontos egy picit figyelni az alapokra.

Testünk elég jól ért az esetleges hiányosságok kompenzálásához, ezért általában viszonylag hosszú időn keresztül teljesen tünet mentesek ezek a folyamatok.

Azt tudjátok rólam, hogy már egy ideje nagyon rá vagyok kattanva a haránt hasizom erősítésre.

Nem azért kattantam rá, mert azt hallottam ez milyen fontos.

Egyszerűen magamon tapasztaltam és tapasztalom meg minden nap a fejlődést.

Miért is olyan fontos ez? Kb. 12 éves korom óta “derékfájós” vagyok. Tulajdonképpen folyamatosan fájt a derekam, ami mára szinte teljesen elmúlt.

Szegment instabil vagyok :-) Ahogy az emberek kb. 90% - a, ha tud róla, ha nem. Aki 6-7 éves korában beült az iskola padba, annak valamikor felnőtt korára nagy eséllyel alakul ki porc- korong sérve. Aki pedig hozta helyre saját porc-korong sérvét tényleg tökéletesen tisztában van ennek fontosságával.

Egyszerűen nem bírom magamban tartani, hogy milyen jól és sokat lehet javítani a helyzeten, ha kicsit odafigyelünk.

Intervall edzéseink saját testsúlyos gyakorlatainak nagy része egyébként tökéletesek ilyen szempontból, de kellenek az alapok.

Idén erre én még jobban, még tudatosabban rá akarok feküdni.

És ha már én ráfekszek, arra gondoltam miért ne feküdnénk rá együtt!?

Minden héten felveszek egy max 10 perces gyakorlat sort, amit az adott héten minden egyes nap megcsinálhatsz, akár a napi edzés előtti bemelegítés részeként, vagy a megszokott bemelegítésed után.

Segít majd megérezni a haránt hasizom működését, működtetését, egyáltalán a munkába kapcsolását.

Az edzéseid napról napra hatékonyabbak lesznek és látványosabb lesz hasad változása is. Lehet sokan azt gondoljuk, hogy ez olyan gyógytesis, meg unalmas … pedig tudnak brutál kemények lenni ezek a gyakorlatok is, de most nem ezekkel fogjuk kezdeni.

Legyen ez a pár perc minden nap a bemelegítésed része, és figyeld meg, hogy, és miben változnak a dolgok.

Ki tart velem?

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!