Táplálkozás
2017. aug. 20.

Karfiolos rétes, sült harcsával

A toscana-i gerinctábor egyik ebédje ihlette, ezt a szintén rendkívül egyszerű és egészséges ételt. Segít belecsempészni az étrendünkbe ezt a szuper zöldséget, amit mi leginkább karfiol leves és rántott karfiol formájában fogyasztunk, pedig többet érdemel. Garantáltan ízleni fog és elronthatatlan.

A rétes fűszerezésének egyébként csak a fantáziánk szab határt, használd őket bátran, vagy vagy egészítsd ki bármilyen más zöldséggel.

Jó étvágyat!

Rétes hozzávalói

1 fej karfiol

Füstölt sajt

1 csomag teljes kiörlésű réteslap vagy saját készítésű tészta (én gyúrtam teljeskiőrlésű lisztből (alakor búza és zab keverékéből)

Só, bors,

kevés teljes őrlésű zab- vagy rizsliszt

A karfiolt vízben puhára főzzük, és még melegen leszűrjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet és a reszelt füstölt sajtot, majd az egészet összeforgatjuk. A tésztát előkészítjük és megtöltjük. A tetetjét megkenjük tejföllel elkevert tojással, és ropogósra sütjük. Harcsát sütöttem mellé, de természetesen bármilyen hallal, hússal vagy magában is megállja a helyét.

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!