Táplálkozás
2017. okt. 17.

Fitt csirke nyársak édesburgonyákkal, mentás uborka salátával

Azt hiszem, hogy az Esztergom Étele főzőversenyen sikerült megmutatnom azt, ami az én igazi hitvallásom.
Fitt csirkenyársak: szaftos, ízletes és szuper egészséges

A fő cél, hogy az ételünk felkerüljön az esztergomi éttermek étlapjára, ugyan nem sikerült, de sikerült bebizonyítani, és remélem sikerül minél több emberhez eljuttatni az üzenetet: "Hiszem, hogy változást tudok elindítani az emberekben és meg tudom mutatni, hogy az egészséges életmód nem kínszenvedés, az egészséges ételek fogyasztása nem nehézség, hanem az élet élvezetes része."

Íme a recept, készítsétek el :-)

Hozzávalók 4 adaghoz

Csirke nyárs 500 g csirke mell (lehetőleg háztáji)

2 db cukkini

A páchoz

koriander (mag, de ha van friss levél még jobb)

kis csokor menta

1 bio citrom leve és héja

1 csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma

olivaolaj

Édeskrumpli nyársak

sárga,lila és fehér húsú édesburgonya

Uborkasaláta

uborka,

fokhagyma,

menta,

só,

pici citrom,

tejföl vagy joghurt

A páchoz a koriandert, mentát, hagymát apróra vágjuk, belereszeljük a fokhagymát és a citrom héját. és egy nagyobb tálban összekeverjük az olajjal. A csirke mellet kisebb kockára vágjuk és min. 1 órára (persze lehet több is) a pácba tesszük. Az édeskrumplikat megmossuk, és héjában rövid ideig forró vízben főzzük. (Ez a lépés kihagyható, de a krumplik így lassabban puhulnak majd a grillen). Ezután kicsit vastagabb karikákra vágjuk, sózzuk, és a nyársakra húzzuk. A csirkesaslikhoz a pácból kivett csirke mell kockákat megsózzuk, és az előzőleg zöldséghámozóval vékonyra szelt cukkinival körbeölelve egyesével a nyársra húzzuk. A saslikokat grillen készre sütjük. Az uborkasalátához az uborkát apró kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval összekeverve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!