Táplálkozás
2017. okt. 29.

Céklás brownie

Olyan, de olyan brutálisan finom sütit csináltam ma Ozsvárt Orsolya receptje alapján, hogy őrület.
Céklás brownie cukor- és gluténmentes, egészséges finomság

Annyit változtattam rajta, hogy nem tettem bele kávét és eritritet, és a cékla mellett édesburgonyát is sütöttem, így az is belekerült.

Kívül megszilárdult, de a közepe krémes! Mondjuk a 3-4 napot nálam tutti 100, hogy nem fogja megélni, örülök, ha reggelire marad belőle :-) Én nem mértem semmit, így Orsi receptjét írtam ide, de bátran lehet kísérletezni, mert rossz nem lehet :-)

"Céklás brownie:

500 gr cékla,

2 tojás,

2 evőkanál eritrit,

1 teaskanál sütőpor,

30gr holland kakaó,

50gr fekete csoki (magas százalékos és cukormentes)

egy evőkanál instant kávé, fél dl lefőzött kávé (ez elhagyható),

100gr zabliszt.

A céklát először 180 fokon 50 percet sütöm megpucolva, felcikkezve.

A megsült céklát aprítógépben pépesre turmixolom, majd hozzá adom a többi összetevőt. A csokit kalapáccsal apróra törtem előtte. Mindent összekeverek és akkor lesz jó az állaga, ha éppen egy picit folyós és kevesbbé darabos, már amennyire lehet. A lényeg, hogy szépen el lehessen dolgozni egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 25percig sütöm. Akkor lesz jó, ha tűpróbát csinálva nem ragad a "tészta". Ha jól csináltuk akkor a céklát nem érezni. 3-4 napig eláll a hűtőben, utólag melegíthető, hogy folyékonyabb legyen a közepe. Ha valaki nagyon hedonista ehet mellé egy adag cukormentes vaníliafagyit is ? ?" Köszönöm a receptet Orsi!

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!