Táplálkozás
2018. jan. 11.

Lencsesaláta, amit még a gyerekeim is megettek

Olyan meglepetés ért ma, amire magam sem számítottam. Gondolom sok kisgyerekes szülővel járunk egy cipőben, amikor a gyerekek étkezéséről van szó. 
Meleg lencse saláta, amit még a gyerekek is megesznek

Ritka eset amikor a gyerekek olyan kajákat is megesznek jóízűen, ami nem a tészták és a krumpli különféleképpen elkészített változatai. 
Ma nem volt itthon túl sok alapanyag, boltba nem akartunk menni, így abból főztünk amit a szekrényben és a hűtőben találtunk. Így készült a mai ebéd, amit a legnagyobb meglepetésemre mindkét gyerekem szószerint befalt.
Az alapanyagok, és azok mennyisége természetesen ízlés kérdése, ez az amit tényleg bátran variálhatunk, biztosan finom lesz.

Meleg vöröslencse saláta

Hozzávalók:
1 zacskó főtt vöröslencse
1 üveg savanyú uborka
2 nagy kápia paprika vagy pritaminpaprika
2 pár debreceni kolbász
1 fej lilahagyma
só, vegamix, babérlevél, fokhagyma, modenai balzsam ecet

A lencsét mosd meg, majd kb. 10 perc alatt a fűszerekkel és a fokhagymával főzd puhára. A vörös lencse nagyon hamar puhára fő, (sőt, ha nem figyelünk szét fő) és semilyen extra előkészületet nem igényel. A karikára vágott debreceni kolbászt egy serpenyőben sütsd ki. Az uborkát, a paprikát és a hagymát is apró kockákra vágd, majd minden hozzávalót, még melegen keverj össze. A végén löttyintsd meg egy kis modenai balzsamecettel. A vöröslencse tápláló, könnyen emészthető, gazdag mikroelemekben és ásványi anyagokban és fehérjében. Szóval ne csak Újévkor együk!
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!