Táplálkozás
2017. okt. 14.

Kókusztejes tápiókapuding

Egy egyszerű, gyors, egészséges és nagyon finom különlegesség a mindennapokba. Akár vendég váró desszertnek is tökéletes.
Gyors, különleges és nagyon finom vendégváró

Mit lehet tudni erről, az elsőre talán egzotikusan hangzó pici kis golyócskáról?

A manióka gyökeréből nyert keményítő egy feldolgozott formája, amit Ázsiában és Afrikában napi szinten fogyasztanak.

Manapság pedig már minden hazai bio boltban beszerezhető és nem túl drága alapanyag. A változatos és egészséges étrend részét képezheti, persze ha nem esünk túlzásokba, ugyanis igen magas a tápanyag sűrűsége.

Ázsiában nagy népszerűségnek örvend a kókuszos tápióka puding.


Hozzávalók (4 adag)

8 dkg tápiókagyöngy

5 dl víz

1 bio citrom héja

2 dl kókusztej (rizstej, vagy aki fogyaszt tejterméket, tej)

glicin

Ízesítésnek esetleg kókuszvirág cukor, nem energia szegény, de nagyon jó ízt ad

vanília

csipet só

A tetejére mehet akár egy kis apró darabokra vágott gyümölcs, mandula, dió, kókusz reszelék, lekvár vagy csoki is.

A tápióka gyöngyöt először a vízben főztem, amíg amíg átlátszó lett. Pici sót, a citrom héjat és a vaníliát tettem csak bele. Ezután öntöttem hozzá a kókusz tejet és az édesítőt. Egyet forraltam rajta, majd kis tálkákba téve lehűtöttem.

Egy dologra kell figyelni, ha már sűrű ne hagyjuk a meleg tűzhelyen mert vissza is hígulhat.

Egy adag kalória tartalma (hozzávetőleges adat): 200kcal

Szénhidrát: 26g

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!