Táplálkozás
2017. dec. 21.

Fitcode Mézes krémes

Ez a sütemény a legeslegnagyobb kedvencem. Keresztanyukám gyakran süti, én persze megreformáltam. Vigyázat! Így sem diétás! 
Hozzávalók:
Tészta

10 dkg vaj
4 db tojás
6 ek hárs méz (egyébként ízlés szerint)

Ezeket gőz fölött felfőzzük, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat:

20 dkg zab,rizs,zöldbanán liszt vegyesen
1 kk. szódabikarbóna

Egy kenhető, se nem túl folyós, se nem nyújtható tésztát kell kapjunk. Ezt kb. 3 egyenlő részre osztjuk, és egy nagy gáz tepsit sütő papírral kibélelünk. Vékonyan kivajazzuk, biztos ami tuti. Majd a tészta ⅓ részét belesimítjuk. A kb 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt készre aranybarnára sütjük. Így járunk el a maradék 2 lappal is.

Krém
6 ek. barna rizsdara
1 cs. vaníliás pudingpor
kb 600 ml rizstej (de fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy nehogy túl lágy legyen a krém)
10 dkg vaj
méz ízlés szerint
Olvasztott étcsoki

A rizsdarát és a pudingot a rizstejben felfőzzük. Egy kemény krémet kell kapjunk. A vajat és a mézet habverővel jó alaposan habosra keverjük, majd továbbra is a habverővel, kanalanként adagoljuk hozzá a jól kihűtött buzadarás krémet. A kihűtött lapok közé töltjük, és néhány órán keresztül pihentetjük. Olvasztott étcsokival beborítjuk.  Ez az a süti, amit nem tudok abbahagyni, csak ha elfogyott :-)
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!