Testmozgás
2017. okt. 17.

Vedd le a cipőt és járj!

Már többször ejtettünk szót arról, mennyire sokrétű hatása van testünk egészségére nézve a mezítláb, egyenetlen talajon járásnak.

A sokszor visszatérő érvelés ez esetben is igaz: testünk erre lett kitalálva. (Mozgásban tartja a gerincet és tulajdonképpen életben tartja a porckorongokat)

Mezítláb gyalogolni... ebből kellene minden nap legalább 10-15 perc. Ez számomra nagyobb kihívást jelent, mint a futás :-)

Sajnos város lakóként ezt a feladatot még így nyáron sem tudtam megvalósítani…

Persze anyukaként a legnagyobb aggodalmam a gyerekeimmel kapcsolatos.

Az, hogy a gerinc görbületei megfelelően alakuljanak ki kisgyermekkorban, szoros összefüggésben van azzal, hogy mennyi időt töltünk mezítláb, fűben szaladgálva. Ez pedig egy életre meghatározó a gerincünk, így az egész mozgás szervrendszerünk egészségére nézve. Apró (vagy talán nem is annyira apró) és alapvető elemek ebben a mozaikban, ami az egészség felé visz. Nem szeretem a de… kezdetű mondatokat, de most tényleg ezzel jövök :-)

Manapság sajnos konkrétan meg kell keresni az a helyet, ahol biztonsággal lehet mezítláb az ember… A kutyapiszok problémája pedig eltörpül a mellett, hogy sokszor különféle szúró és vágó eszközök lapulnak a fűben...

A legjobb amit tehetek ez esetben úgy érzem az, hogy ezt a tudást fejben tartva, amikor csak lehetőség adódik rá ledobjuk a cipőt és járunk!

Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!