Testmozgás
2018. jan. 09.

Te csinálod akkor is, ha nem akarod?

Te jó ég! Mennyire nem akaródzott ma reggel futni... Rosszul aludtam, rossz kedvem volt és nyűgös voltam. Reggel még nyújtani is akartam, de csak tettem-vettem, míg az idő elszaladt...Vannak napok, amikor buzog benned a vágy, hogy végre elindulj, hogy elkezd, hogy csinálhasd, és vannak azok a napok, amikor szarul aludtál, nyűgös vagy, nincs kedved... Ilyenkor rávenni magad, na az az igazán nagy erőfeszítés.
Edzés akkor is, ha nem akarod?

Két opció lehetséges, sőt három, sőt négy! :-)


Nem érdekel semmi, ezt az edzést kihagyod
Belekezdesz, és edzés közben jön meg az étvágy alapon hihetetlen mód élvezed, és egy igazán szuper edzésed lesz

Belekezdesz és ímmel-ámmal csinálod és a felénél abbahagyod

Belekezdesz, szarul megy, de te kihozod belőle a maximumot. Végigcsinálod és közben végig arra gondolsz mi a fenét keresek én itt... Közben sem érzed azt, hogy hú de jól esik, hú de jó, hogy belekezdtem! Utálod az egészet úgy ahogy van. 


Nehéz dolog ez! Figyelni a testedre és hallgatni rá?
Mert fáradt, mert pihenésre van szüksége.
Vagy egyszerűen csak nem akar kibilleni a komfortzónájából?
Megint csak ott lyukadunk ki, hogy ismerned kell saját magad. Tudni, hogy mire van szüksége a testednek az adott pillanatban.Az, hogy mi lesz a végeredmény, hogy végül élvezni fogod, vagy nem, előre nem tudhatod.
De egy biztos, azzal hogy legyőzöd a "nemakarást", nem csak fizikailag, hanem lelkileg is nyersz. 
Mikor egy ilyen állapoton sikerül felülkerekedni és végül elindulsz, elkezded, az nagyon sokat tud adni. Mindig ott lesz a fejedben, hogy képes vagy rá, hogy megint egy lépéssel közelebb kerültél a célodhoz (már ha van :-) ) és ha utánna sokkal jobban is érzed magad, az végképp beég.

Aprópó cél :-)


Mi segíthet az ilyen napokon?

Egy cél!

A legfontosabb dolog, hogy tudd miért csinálod. Mi az az igazi, mélyről jövő belső vágy ami hajt. Amíg nem ívódott be úgy a mindennapjaidba az edzés, mint a fogmosás addig különösen fontos, hogy ezt megfogalmazd, sőt le is írd!

Egy terv!

Jó kis "kényszerítő" erővel bír, nem csak a sport de az élet szinte összes területén. Látod, hogyan haladsz, hogy lépésről lépésre közelebb kerülsz a célodhoz. Sokkal könnyebb tartani magad az adott napi kis célokhoz, ha látod magad előtt az utat ami a célodhoz visz.

Egy társ!

Ketten könnyebb! Ha rossz napod van, a társad akkor sem hagyod cserben. Az a helyzet, ha nekem ma egyedül kell elindulni, az tutti fix, hogy itthon maradok. Mivel Évivel meg volt beszélve a 6:20-as találka, így mennem kellet. :-) És az egészben az volt a legjobb, hogy futás közben megbeszéltük, ő ma pont ugyanúgy érzett mint én, de elindult, nem mondta le, megcsináltuk.

Egy csapat!

A csoportos edzések egyik legnagyobb pozitívuma a közösség erejében van. Épp úgy, mint a mostanában méltán népszerű Facebook csoportoknak. Ahol emberek hasonló problémákkal küzdenek, mégis fantasztikus eredményeket érnek el, ahol látod ha kitartó vagy, neked is sikerülhet, mert mindannyian ugyanonnan indulunk. :-)
Mi ma megadtuk az esélyt arra, hogy egy nyűgös napot már az elején megváltoztassunk.

Milyen jól tettük!
Eddig úgy néz ki összejött, egész jól ment és még élveztem is!Te hogy döntesz az ilyen napokon?
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!