Testmozgás
2017. nov. 15.

Dobd a súlyzót, jó lesz!?

Ha most nem akarsz egy különösen dühös írást elolvasni, akkor ezt az NE olvasd el! Szóval nem szoktam ilyet, de ezt most egyszerűen nem bírom magamban tartani.
Izmos leszel vagy egészséges?
Ma is, mint minden reggel Facebook-kal indítottam a napot. Rettenetesen rossz szokás tudom, és ez lesz a következő projektem, ez már fix. :-)
Na de nem is ez a lényeg.
Szembe jött velem egy videó, amitől már korán reggel felment a cukrom.
Az alábbi jelenetet láttam: Csoportos súlyzós edzés. Legalább 10-12 fő. Ránézésre nehéz a súlyokat megállapítani, de a 10 és 20 kg körül lehetnek.
A résztvevők hatalmas lendülettel, testük minden erejét beleadva tolják a súlyt a fejük fölé. Komolyan mondom nézni is fáj. Nem azért, mert az adott mozdulat fájdalmas lenne.
Szinte láttam magam előtt, ahogy teszi tönkre magát, teszi tönkre a testét.
Teszi mindezt azzal a meggyőződéssel, hogy jót tesz magának, jót tesz a testének.
Sportolni egészséges, sportolni kell, és ez így helyes!
Szinte szétvet a düh, hogy emberek így edzenek. Dehát itt van bennem a tudás, itt van a kezemben egy olyan módszer, ami ahhoz kell, hogy úgy eddzük meg a testünket, hogy az egészséges legyen, és ne tönkre tegyen.
Sőt! Sokkal több ennél: olyan dolgokat tudunk megjavítani, helyre tenni amiket a modern életmód rég tönkretett és ezt lehet te még nem is érzed.

Amikor megfogod a súlyzót, és azzal dolgozol, csinálhatod akármilyen szarul, akkor is brutkó megterhelőnek fogod érezni!
Nem kell ahhoz túl nagy tudomány, hogy egy súlyzós edzés nehéz legyen. A súlyt meg kell mozgatni, az pedig nehéz és kész!
De könyörgöm! Ne tedd tönkre magad. Biztos vagyok benne, hogy nem az a célod, hogy néhány hónap vagy év múlva gyógytornán köss ki.
Amíg nem tudod kezelni, kontrollálni a saját tested, addig ne ugrálj bazi nagy súlyzókkal kérlek. Csak jól működő alapokra érdemes a várat építeni.
Aki egy kicsit is komolyan veszi az edzést, az tisztában van vele, hogy milyen megterhelő tud lenni még a saját test súlyunk is, csak az a lényeg, hogy helyesen csináld.
Ha odafigyelsz a gyakorlatok pontos végrehajtására, és arra, hogy minden mozdulat ott legyen a szeren, kérdés nem marad.
Ehhez tanulni kell és megismerni a tested.
Magadért csináld!
Ha már rászánod az időd, az energiád az edzésre megéri jól csinálni, mert sokkal többet profitálsz belőle hosszútávon!
És azt kell mondjam:
A mai világban már nem engedhetjük meg magunknak, hogy az edzéssel egyetlen célunk az izmos, szálkás test, vagy a fogyás legyen.

Legyen ez is, hiszen én is ezen dolgozom, DE megvan a lehetőség, hogy ne kelljen választani!!
Izmos leszel, VAGY egészséges? Lehetsz izmos ÉS egészséges!
Ehhez nem elég egy eszköz, nem elég az edző! Ehhez Te és az elszántságod is kell!
Tele van az internet és az ország okos edzéssel.
Kívánom, hogy találd meg te is azt, amit leginkább magadénak tudsz érezni.
Azt ami igazán téged szolgál és nem tönkre tesz!
Keresd meg és hajrá!

Ui.: Mielőtt kiírok az oldalra valamit, 100x átolvasom, finomítgatom: “Áh… ezt így nem lehet kiírni.” Ezt most nem fogom.
Ez így van jól ahogy van! :-)
Lapos hasat szeretnél és a derékfájást is elfelejtenéd?
Én is, mint a legtöbb weboldal, sütiket használok. Ezt jó ha tudod, de kötelező is kiírni.  Itt olvashatsz róla bővebben!
OK, értem!